Kan billiga bokhyllor verkligen vara bra?

En del drar sig lite för att ens titta på billiga bokhyllor, då de inte tror att dessa skulle kunna vara lika bra som de dyrare varianterna. Vi tycker dock som bekant att billiga bokhyllor mycket väl kan duga åt de flesta, eftersom vi tycker att:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av billiga bokhyllor

Kvalitetsskillnaderna olika bokhyllor emellan inte är så stora

Detta oavsett vad bokhyllorna ifråga kostar, så klart. Med andra ord kan även riktigt billiga bokhyllor vara precis lika bra som de dyrare, som kommer från kända ”märken” eller tillverkare mm. Dessutom ser ofta både de billiga och de lite dyrare bokhyllorna väldigt lika ut.

Bokhyllor inte ska ”göra” så mycket

StringhyllaDe behöver därför inte uppfylla lika många funktioner eller ha lika många egenskaper av olika slag som många andra möbler. En bokhylla ska ju trots allt endast stå där och bära upp det som står i den, det är allt. Så lägg hellre merparten av din möbelbudget på mer krävande möbler, som är konstruerade på ett mer komplicerat sätt mm.

Det är lätt att göra om bokhyllor

Bland annat kan man ofta lägga till flera hyllor eller andra funktioner även i billiga bokhyllor, förstärka vissa delar av bokhyllan som man tycker behöver lite extra stöd, och så vidare. En billig bokhylla behöver därför inte se ut som när du köper den för all framtid, om du inte vill det, förstås.

Vi tycker med andra ord att man absolut även bör överväga de billigare varianterna av bokhyllor, när man behöver en eller flera nya bokhyllor. Man har ofta inget att förlora på att skaffa dessa istället för de dyrare varianterna, däremot kan man ofta spara en bra slant på att välja detta alternativ!